اثبات خطرناک بودن پرتوهای ساطع شده از دکل های مخابراتی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد
با افزایش چشمگیر مشترکان تلفن همراه در سال های اخیر، افزایش شمار ایستگاه های آنتن موبایل در مناطق مسکونی برای اپراتورهای تلفن همراه به امری اجتناب ناپذیر و اجباری تبدیل گردیده است و این منجر به نگرانی هایی از حیث خطرساز بودن پرتو های پدید آمده از سایت های««BTS»» شده است.
به همین منظور جلسه کمیته سلامت ادارات با حضور دکترمرتضوی، مدیر گروه پزشکی هسته ای دانشکده پزشکی شیراز، دکتر امامی معاون دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان فارس، آگنجی، مدیر اداری و منابع انسانی و رئیس کمیته سلامت و بهداشت مخابرات منطقه فارس، مهندس سیار، مدیر ارتباطات سیار و مشاوان سلامت سایر دستگاههای اجرایی در روز یک شنبه مورخ ۲۱/۰۹/۹۵ در سالن آمفی تاتر مخابرات منطقه فارس برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی مخابرات منطقه فارس، در ابتدای جلسه مدیر منابع انسانی، به ذکر تاریخ مخابرات در استان فارس پرداخت و اظهار داشت: سابقه ارتباطات در استان فارس به ۱۰۰ سال قبل و تاسیس خط تلگراف بین شهرهای شیراز و بوشهر می رسد و در حال حاضر مخابرات منطقه فارس افتخار خدمات رسانی به یک میلیون و نیم مشترک تلفن ثابت و چهار و نیم میلیون مشترک تلفن همراه را دارد.
رئیس کمیته سلامت و بهداشت در ادامه افزود: با اجرایی شدن طرح ره نگاشت تحول پنج ساله شرکت مخابرات ایران و نصب تاسیسات نوین مخابراتیNGN/IMS در سطح استان فارس، مخابرات خدمات به روزتری را به مشتریان خود ارائه خواهد داد.
آگنجی در ادامه اظهار داشت: اپراتور همراه اول در سال ۱۳۷۳ در کشور ما شروع به کارنموده و در حال حاضر ۶۰ میلیون مشترک فعال در سطح کشور دارد و با رشد این اپراتور و سایر اپراتور ها ناچار به افزایش سایت های BTS در سطح کشور هستیم .
دکتر مرتضوی در ادامه، بیان نمود: در چند دهه اخیر با رشد تکنولوژی، مواجهه انسان با امواج ماکروویو به امری غیر ممکن بدل شده است، و انسان در همه جا در معرض این پرتو ها قرار دارد.
مدیر گروه پزشکی هسته ای دانشکده پزشکی دانشگاه شیراز با اشاره به مطلب منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی که می گوید: هنوز شواهد علمی تایید شده ای جهت اثبات وجود خطر در زندگی افرادی که نزدیک به BTS ها زندگی می کنند وجود ندارد، افزود: بین فاصله منزل اشخاص تا BTS ها ارتباط مستقیمی وجود دارد بگونه ای که در فاصله ی دورتر از سایت ها شدت امواج کم تر است.
دکتر مرتضوی در ادامه افزود: همیشه کودکان حساسیت بیشتری نسبت به بزرگ تر ها دارند و این در همه زمینه ها صدق می کند در نتیجه گروه های آسیب پذیر مثل کودکان را از معرض مستقیم تشعشعات دور نگه داریم و این دکل ها را در مدارس ابتدایی و کودکستان ها نصب نگردد.
مدیر ارتباطات سیار اظهار داشت: رعایت ایمنی و تشعشع استاندارد سایت های BTS در سطح کشور ، توسط سازمان انرژی اتمی تایید گردیده . و میزان پرتوهای منتشر شده از این آنتن ها در تمامی موارد از یک صدم حد مجار نیز کم تر است. و نصب این دکل ها در کشورما با استاندارد های سازمان بهداشت جهانی (WHO)مطابقت دارد .
وی در ادامه افزود: نحوه انتشار امواج از آنتن های تلفن همراه به گونه ای است که در فاصله های نزدیک به سایت، این تشعشعات به سطح منازل مسکونی نمی رسد و با فاصله گرفتن از آنتن به علت پخش شدن امواج در فضا از شدت پرتو به سرعت کاسته می شود به نحوی که خانه ها و مردم در میدان های ضعیفی قرار می گیرند.
مهندس سیار اظهار داشت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی اثبات خطرناک بودن پرتوهای ساطع شده از دکل های مخابراتی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد و تاکنون این خطر از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز تایید نشده است.
در ادامه، جلسه با پرسش و پاسخ حاضرین ادامه یافت .